[fb_button]

Stijlvol droomhuis aan het water!
De stijlvolle woning waar we te gast zijn, is het resultaat van de samenwerking tussen de nieuwe bewoners en een team van professionals. Samen creëerden ze van een bestaand, ietwat verouderd huis een warm thuis. Daarbij werd het goede van de oude woning behouden en werd daar waar nodig of wenselijk was, hedendaags design toegepast. Eenmaal binnen zien we een mooie combinatie van pure materialen, warme kleuren en een bepaalde ‘ruwheid’ zoals de eigenaresse het zelf omschrijft.

Droom wordt werkelijkheid
Zij vertelt dat ze als klein meisje aan de andere kant van het water woonde en tijdens het spelen vaak fantaseerde: later als ik groot ben dan wil ik graag in zo’n huis aan de overkant van het Spaarne wonen. Twee jaar geleden werd die droom werkelijk, toen haar partner en zij de trotse eigenaars werden van deze stijlvolle villa. Het huis werd bewoond door een gezin met drie kinderen en daar was ook de indeling op toegespitst. De nieuwe bewoners, jong en nog zonder kinderen, besloten dat die indeling compleet anders moest.

 

Grote mensen huis
We kwamen uit een studentenhuis met een studenteninrichting. Dit is ons eerste echte ‘grote mensen huis’ en dit wilden we goed aanpakken. Mijn opa was interieurbouwer en ik weet niet beter dan dat het in huis altijd mooier of beter kon. Met een oplossing voor ieder interieurprobleem. Ik vertelde hem wat we met ons nieuwe huis van plan waren en welke sfeer we zochten en hij adviseerde ons contact op te nemen met Wilco Welling van Welling Interieurs. We maakten een afspraak en er was direct een klik. Wilco begreep wat wij voor ogen hadden en een vervolgafspraak was al snel gemaakt”, vertelt ze.
Proef zitten Wilco ging vervolgens aan de slag, sparde met de bewoners, maakte moodboards, trok alle stoffen, materialen, kleuren en beeldmateriaal die hij nodig had uit de kast en zocht er de bijpassende leveranciers bij. Toen het plaatje compleet was nodigde hij de eigenaren uit om hen het een en ander te kunnen presenteren. Dat was een schot in de roos en het stel ging samen met hem op pad. Zo bracht hij de bewoners in contact met Gert-Jan Splinter van Style Shutters die bijna de gehele woning van strakke, stijlvolle Style Shutters by Jan des Bouvrie voorzag. Maar ze gingen ook proef zitten. “Natuurlijk moet je bepaalde interieuritems in het echt zien en voelen. Een bank kan er op een foto heel mooi uitzien, maar in werkelijkheid voor jou niet geschikt zijn. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met beenlengtes, maar ook of je een actieve of passieve zit wilt. Dat zijn aspecten die je niet uit een catalogus kunt halen”, aldus Wilco. Specifieke functies

Fraaie bioscoop
Zo verdwenen boven drie slaapkamers, waarvan een op een vide, en kwam daar een geweldige master bedroom voor in de plaatst. Beneden werd de oorspronkelijke woonkamer een meditatie- en altaarruimte voor de eigenaresse; de bijkeuken werd een gym en de kelder werd, speciaal voor de heer des huizes, een fraaie bioscoop. “Wanneer je hier rondloopt heb je het idee dat het een compleet nieuwe woning betreft”, vertelt Wilco. “Maar de keuken, de badkamer, de vloer en alle deuren op de begane grond zijn blijven zitten. Wel heb ik, in samenspraak met de bewoners, aan dit alles een eigentijdse touch meegegeven.”

Eenmaal boven worden we even stil bij de aanblik van de master bedroom, want slaapkamer is voor deze ruimte een understatement. Hier zijn van drie kinderkamers een grote kamer gemaakt. Een oase van rust, zicht op het water, prachtig, door de shutters, gefilterd zonlicht en een hoog plafond dat bijdraagt aan de relaxte sfeer die hier hangt. “Voorheen was de ouderslaapkamer aan de andere kant van het huis gelegen. Maar deze ruimte bood veel meer mogelijkheden en hier konden we hoogte creëren door de vide weg te halen. We gaan nog wel eens een weekendje weg, maar slapen bijna nergens zo lekker als thuis. Dit is een slaapkamer waar menig hotelsuite bij verbleekt!”

Walk-in closet
Voordat we de master bedroom betraden, liepen we door een ruimte met rondom kasten. Een walk-in closet? “Klopt! Ook daarmee is een droom uitgekomen. Fantastisch, rondom alleen maar kasten, vol met kleding. En heb je de kast in het midden gezien, met bovenop een display voor mijn sieraden? Zulke items geven mij zo’n gevoel van luxe!” Aangrenzend ligt de oorspronkelijke badkamer die, op een paar kleine ingrepen na, hetzelfde is gebleven en naadloos aansluit bij de smaak en stijl van de nieuwe bewoners.

Helemaal happy
We lopen nog even naar buiten om te genieten van het uitzicht over het water, waar de eigenaresse vertelt: “Als je ergens woont waar je helemaal happy bent, dan is de aandrang om op vakantie of uit eten te gaan, veel minder. Waarom ergens een kok voor je laten koken, als je zelf zo’n geweldige keuken hebt? Wat ons betreft is dit een huis voor altijd. Er is voldoende ruimte om, als we hier oud mogen worden, beneden te slapen en boven voldoende ruimte voor een eventuele toekomstige gezinsuitbreiding!”

Electra: de Blaauw Haarlem
Interieur: Welling interieurs Amstelveem
Interieurbouw: Horstermeer Nederhorst den berg
Shutters: Style Shutters Bussum
Domotica, audio & video, bioscoop: Home Emotion Naarden

Tekst: Wilma Tjalsma
Fotografie: Marjon Hoogervorst